Hongaarse taalcursus

Een on-line taalcursus Hongaars voor Nederlandse vakantiegangers die beginnen met het Hongaars.

Inleiding

Magyar (spreek uit: /Mawdyar/), zoals de Hongaren haar taal noemen, wordt gesproken door ca. 11 Miljoen inwoners van Hongarije en door ca. 4 miljoen inwoners van aangrenzende landen. Daarnaast nog ca. 1 miljoen mensen verspreid over de gehele wereld. Het Hongaars is een moeilijke taal om te leren. De woordenschat en spraakkunst verschillen zo erg van die van het Nederlands dat je de grootste moeite hebt om zelfs de meest elementaire dingen te leren. Maar er is één lichtpunt: de uitspraak is vrij eenvoudig. Hongaars wordt zo goed als fonetisch gespeld en de klemtoon ligt praktisch altijd op de eerste lettergreep. Als je weet hoe een woord wordt geschreven, weet je hoe het wordt uitgesproken. Je hoeft alleen maar de letters een voor een te “decoderen”. Deze sleutel vindt u dan ook direct in les 1.

Allemaal veel te moeilijk, zeg je? Welnee. Hongaars is soms kinderlijk eenvoudig. Als je in Hongarije honger hebt, vraag je gewoon naar de étlap (EET-lap). Jawel, zo noemen ze daar de menukaart en dat kunnen we allemaal onthouden, toch?

Deze cursus is bedoeld voor beginners om een kleine woordenschat mee te nemen op vakantie. Als u echt Hongaars wilt leren dient u een professionele cursus te volgen bijvoorbeeld bij de Hongaarse school in Haarlem. U kunt deze cursus volgen zonder voorkennis van de Hongaarse taal

Inhoud on-line cursus

2 gedachten over “Hongaarse taalcursus

 1. Bobe

  Wilt u graag in Hongarije wonen? Of woont u al hier maar er ontbreek uw communicatie?
  Bent u bezig met uw huis te bouwen of renoveren in Hongarije en intussen wilt u graag onze taal te behersen? Ik kan u helpen: tolken en/of de Hongaarse taal leren in drie maanden – bij mij op onze boerderij in Lajosmizse (het is maar een optie).
  Mij plan is: als u kan tenminste één van de bovenstaande vragen met een “ja” antwoord geven dan u bent welkom. Want ik zou u 1 á 1,5 uur per dag Hongaarse les geven en na uw huiswerk mag u doen wat u wilt! Hoe zou ik dat doen?
  Hongaars leren in Hongarije van een Hongaarse onderwijzeres thuis
  Stap 1: Hongaarse klanken (44) leren
  Stap 2: lettergrepen maken van de klanken
  Stap 3: korte woorden maken van die lettergrepen
  Stap 4: betekenissen uitleggen van die woorden
  Stap 5: afbeeldingen noemen die net genoemd zijn, bijf. “ól-stal”
  Stap 6: korte zinnen maken met de hulp van de afbeeldingen en
  lezing
  Stap 7: persoonlijk voornaamwoorden leren
  Stap 8: korte zinnen maken met die persoonlijke
  voornaamwoorden
  Stap 9: tekst lezen en vertalen
  Stap 10: antwoord geven op mijn vragen,van die tekst

  Bedankt voor de interesse,
  Groetjes van,
  Böbe

 2. Steven Koopman

  Beste Böbe,

  Omdat ik algemeen geïnteresseerd ben in talen vond ik jouw website. Ik zal geen gebruik maken van jouw aanbod, maar jouw aanbod kan praktisch zijn voor anderen!
  Ik kan jouw Nederlandse tekst ( https://www.hongarijevakantieland.nl/thema-artikelen-over-hongarije/hongaarse-taalcursus/ ) wel iets verbeteren. Ik wil dat doen omdat ik taal leuk vind, en ik kan het omdat Nederlands mijn moedertaal is.

  Laat maar horen wat je hiervan vindt!

  Met hartelijke groet,
  Steven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *