Hongaarse taalcursus

Een on-line taalcursus Hongaars voor Nederlandse vakantiegangers die beginnen met het Hongaars.

Inleiding

Magyar (spreek uit: /Mawdyar/), zoals de Hongaren haar taal noemen, wordt gesproken door ca. 11 Miljoen inwoners van Hongarije en door ca. 4 miljoen inwoners van aangrenzende landen. Daarnaast nog ca. 1 miljoen mensen verspreid over de gehele wereld. Het Hongaars is een moeilijke taal om te leren. De woordenschat en spraakkunst verschillen zo erg van die van het Nederlands dat je de grootste moeite hebt om zelfs de meest elementaire dingen te leren. Maar er is één lichtpunt: de uitspraak is vrij eenvoudig. Hongaars wordt zo goed als fonetisch gespeld en de klemtoon ligt praktisch altijd op de eerste lettergreep. Als je weet hoe een woord wordt geschreven, weet je hoe het wordt uitgesproken. Je hoeft alleen maar de letters een voor een te “decoderen”. Deze sleutel vindt u dan ook direct in les 1.

Allemaal veel te moeilijk, zeg je? Welnee. Hongaars is soms kinderlijk eenvoudig. Als je in Hongarije honger hebt, vraag je gewoon naar de étlap (EET-lap). Jawel, zo noemen ze daar de menukaart en dat kunnen we allemaal onthouden, toch?

Deze cursus is bedoeld voor beginners om een kleine woordenschat mee te nemen op vakantie. Als u echt Hongaars wilt leren dient u een professionele cursus te volgen bijvoorbeeld bij de Hongaarse school in Haarlem. U kunt deze cursus volgen zonder voorkennis van de Hongaarse taal

Inhoud on-line cursus

Wij denken dat je ook deze pagina's en aanbiedingen leuk vindt:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *