Kip uit Hongarije III

Recepten > Hongaarse kip, Paprika Cirke

Ingrediënten:

  • Ui
  • Olie of boter
  • Kip (Bouten of drumsticks of filet)
  • Paprikapoeder
  • Paprika (Rood en/of Groen)
  • Peper
  • zout
  • Tomaat
  • Crème

Bereiding:

  1. Fruit een gesnipperd uitje in wat olie of boter.
  2. Voeg stukken kip (bouten of drumsticks en/of filet) toe en bak ze bruin.
  3. Voeg van het vuur af (veel) paprikapoeder toe, blokjes groene en eventueel rode paprika (het best zijn de geelgroene Turkse paprika’s), in stukjes gesneden tomaten, peper+zout.
  4. Nu alles een half uurtje laten sudderen met de deksel op de pan. Meestal komt er genoeg vocht uit de kip en de tomaten, maar als het toch dreigt aan te branden gewoon wat water toevoegen (desnoods in het begin al).
  5. Als de saus juist te waterig is, laat dan de deksel een tijdje van de pan.
  6. Als de kip gaar is, kook dan de saus in en voeg een potje crème fraîche toe voor een romige finish.
  7. Eventueel op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder.

Serveer met pasta (Hongaarse galuska of farfalle of penne oid).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *