Goulashsoep

Hongaarse Goulashsoep voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 50 gr boter
  • 50 gr ontbijtspek in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr runderpoelet
  • 2 uien
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 prei
  • 1 grote aardappel
  • 2 tomaten
  • peper
  • 1 volle eetlepel paprikapoeder
  • 1 blok goulashkruiden
  • 1 1/2 liter water
  • 2 bouillontabletten
  • lavas, kummel
  • 1 eetlepel maïzena
  • cayennepeper of chilipoeder

Bereidingswijze:

  1. Snijd de knoflook fijn, de uien grof, de paprika’s en de aardappel in kleine blokjes en de prei in ringen.
  2. Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
  3. Smelt de boter in een grote, diepe pan, doe de spekblokjes erbij en bak die licht uit.
  4. Voeg de knoflook toe en fruit die even mee.
  5. Draai het vuur lager en voeg achtereenvolgens, onder voortdurend omscheppen, het vlees, de uien, de paprika’s de prei en de aardappel toe.
  6. Zet nu de volle hitte weer onder de pan en schep de inhoud nogmaals goed door elkaar.
  7. Strooi er de versgemalen peper en paprikapoeder over.
  8. Draai, als de ingrediënten beginnen te kleuren en geuren, het vuur weer lager en voeg het water, het goulashkruidenblok, de bouillontabletten, de tomaten, kummel en lavas toe.
  9. Sluit de pan en laat de soep op héél laag vuur 3 uur of langer trekken.
  10. Vermeng de maïzena met wat water en giet dit mengsel 10 minuten voor het serveren en terwijl de soep goed aan de kook is, al roerend in de pan, zodat de soep gaat binden.
  11. Voeg voor een extra pikante smaak nog wat cayennepeper of chilipoeder toe.
  12. Geef er stokbrood en een glas bier bij.

Variaties:

  • Fruit met het spek en de knoflook 1-2 theelepels kerrie mee.
  • Doe door de soep balletjes van gekruide tartaar of gekruid gehakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *