Eieren, gepocheerd uit Hongarije

Ingrediënten:

  • 8 eieren
  • 4 deegbakjes
  • 2 dl azijn
  • 1 ui
  • 5 dl melk
  • 30 gram boter
  • 35 gram bloem
  • paprikapoeder
  • zout
  • peper

bereiding:

  1.  Schil de ui en hak hem fijn. Laat deze in de gesmolten boter 5 minuten zweten met de deksel op de pan.
  2.  Voeg er de bloem bij en een eetlepel paprikapoeder en laat weer zachtjes 5 minuten sudderen onder voortdurend roeren.
  3.  Klop er dan met de garde langzaam de melk door en laat het nog 10 minuten koken. Warm de deegbakjes op in een oven van 200 graden C.
  4. Maak een pan met warm water klaar om de gepocheerde eieren in warm te houden.
  5.  Breng een andere pan met water, zout en de azijn aan de kook. Zorg ervoor dat het water heel zachtjes kookt. Het oppervlak moet nauwelijks bewegen.
  6.  Neem zeer verse eieren. Breek een ei in een kopje en laat het heel voorzichtig tegen de rand van de pan in het water glijden. Laat het drie minuten pocheren. Het water moet niet meer koken. Als het eiwit wat uitloopt draai het dan met een vork om de dooier.
  7.  Haal het ei met een schuimspaan uit het water, snij er eventuele rafelige uiteinden vanaf en laat het in de pan met warm water glijden, waar het warm gehouden wordt tot het gebruik.

Leg de eieren in de bakjes. Geef er wat saus over en serveer.

Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *