Roken in Hongarije

Thema’s > Roken in Hongarije

Roken is niet toegestaan in openbare ruimtes, zoals bars, restaurants en hotels, en het openbaar vervoer.

In 2009 werd een voorstel het roken te verbieden in openbare gelegenheden aangenomen. Werknemers die roken moeten zorgen dat niet-rokers geen schade ondervinden van de rook. In het bijzijn van kinderen mag ook niet worden gerookt. In ziekenhuizen en kinderdagverblijven geldt een absoluut rookverbod. Sinds 6 februari 2011 is het in Boedapest buiten op alle haltes van het openbaar vervoer niet meer toegestaan een sigaret op te steken; de boete bij overtreding bedraagt maar liefst 180 euro.

Op scholen en andere werkplekken kan een algemeen rookverbod worden opgelegd als een meerderheid van het personeel het daarmee eens is.

De Europese prijzen voor een pakje van 20 Marlboro-sigaretten, het meest gerookte merk, is in Hongarije met 2,42 euro het goedkoopste van heel Europa. Het duurst bent u uit in Ierland waar u 8,55 euro betaald. Nederland zit met een prijs van omgerekend naar 20 sigaretten 5,47 euro aan de hoge kant. Het loont dus de moeite voor rokers om op vakantie in Hongarije sigaretten in te slaan.

DIT KAN U OOK INTERESSEREN:
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *