Hongarije Vakantie

10 redenen waarom Hongarije een ideale vakantie bestemming is

Ondanks de zomerhitte komen veel toeristen naar Boedapest en het Hongaarse platteland.Toerisme blijft een van de leidende sectoren van de Hongaarse economie en het aantal groeit nog altijd.

Als je de kans hebt gehad om Hongarije te bezoeken, dan weet je dat er genoeg goede redenen zijn waarom elk jaar zoveel toeristen naar Hongarije op vakantie gaan.Hieronder staan ​​onze tien belangrijkste redenen waarom dit de ideale plek is om uw vakantie door te brengen.

  1. Verbluffende architectuur en natuur. Als u de hoofdstad of het platteland bezoekt, biedt Hongarije een prachtige omgeving voor elke activiteit die u in gedachten heeft. Het parlementsgebouw, het Buda-kasteel, het nationale park Hortobágy en het Balatonmeer zijn slechts enkele voorbeelden. De lijst is eindeloos lang. Op onze website kunt u veel van te voren lezen; maar een bezoek zal u jaren kosten..

  2. Hongarije is een van de veiligste landen ter wereld. Veiligheid is een groeiende zorg voor vakantiegangers en is helaas een cruciaal onderdeel geworden bij het zoeken naar een leuke vakantie. Lees meer over criminaliteit in Hongarije

  3. Je krijgt op vakantie westerse kwaliteit voor een koopje. De algemene prijsindex in Hongarije is consistent lager dan in andere West-Europese landen.Ondertussen is de kwaliteit van de Hongaarse restaurants en vrije tijd bestedingen de afgelopen decennia steeds beter geworden. Het is veilig om te zeggen dat Hongarije een van de beste opties is voor een heerlijke vakantie met een betaalbaar prijskaartje. 

  4. Toegankelijkheid – Hongarije ligt in het hart van Europa. Als u met het vliegtuig, de auto of de boot aankomt, is reizen naar Hongarije niet al te ingewikkeld. De internationale luchthaven Ferenc Liszt van Boedapest wordt gebruikt door vele grote internationale luchtvaartmaatschappijen. Vanuit andere delen van Europa kunt u bijna altijd een rechtstreekse vlucht boeken. Na de landing aan het begin van uw vakantie komen de geweldige openbaarvervoerdiensten van Boedapest en het uitgebreide snelweg– en spoorwegsysteem van Hongarije van pas.

  5. De 1000-jarige geschiedenis van Hongarije kunt u nog altijd zien tijdens uw vakantie. In de lange geschiedenis van Hongarije huisvestte de natie onvrijwillig een aantal bezettingsmachten op haar grond. Dat betekent dat je tijdens je vakantie omzwervingen door het land Romeinse, Turkse ruïnes of zelfs sporen van de Tataren tegenkomt.

  6. Boedapest is een levendige metropool die zelden teleurstelt. Degenen die komen om te ontspannen en te kuren, zullen tevreden zijn met de beroemde spa’s van Boedapest. Op dezelfde manier zullen de jongeren genieten van het bruisende nachtleven van de stad. Je zult begrijpen dat dit slechts twee extreme voorbeelden zijn voor bezigheden tijdens uw vakantie. We laten we het aan u over om alles daartussenin te ontdekken.

  7. Het Balatonmeer – het grootste meer in Midden-Europa. Het balatonmeer is omgeven door heerlijke wijngebieden en in de buurt zijn allerlei vakantieactiviteiten te vinden, variërend van zeilen, restaurants, minigolf tot fietsen, musea en kasteelbezoek. Genoeg gezegd.

  8. De uitzonderlijke, betaalbare wijnselectie van Hongarije bij lekker eten. Villány, Szekszárd, Badacsony en de UNESCO-werelderfgoedplaats Tokaj zullen elke wijnliefhebber zeker bekend in de oren klinken. Aan de andere kant zullen de vier Michelin-sterrenrestaurants in Boedapest en de lokale biologische boerderij-tot-tafel plattelandse eetgelegenheden u onvergetelijke culinaire ervaringen bieden.

  9. Festivals. Er is geen enkel zomerweekend zonder een festival ergens in Hongarije. Culturele en culinaire evenementen en gevarieerde lokale feesten zijn uitzonderlijke mogelijkheden om de rijke Hongaarse levensstijl en cultuur uit de eerste hand te ervaren.Afgezien van deze, natuurlijk, is Hongarije de thuisbasis van de grote muziekfestivals: SZIGET, Balaton Sound en VOLT.Veel bezoekers komen keer op keer terug voor deze festivals.

  10. Hongaren zijn erg gastvrij die trots zijn op hun land en cultuur.