Geocaching in Hongarije

Geocaching is een buitensport/spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger of telefoon met GPS om een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden. De website geocaching.com geeft duidelijk aan waar geocaches zijn verborgen in Hongarije. Maar in Hongarije is er nog een andere bron: Geocaching.hu

De Hongaarse geocaching-website Geocaching.hu is opgericht in 2001. De website wordt inmiddels onderhouden door de Hongaarse Geocaching vereniging, een non-profit organisatie opgericht in 2004. Het is het belangrijkste community portal voor Hongaars sprekende geocachers. In tegenstelling tot de meeste andere landspecifieke geocachingwebsites, vertrouwen ze echter niet op de internationale geocaching-website geocaching.com voor de caches. De website houd een eigen cachegegevensbank bij, onafhankelijk van geocaching.com. Inmiddels bevat deze database meer dan 4400 Hongaarse geocaches. Hoewel veel van de Hongaarse leden ervoor kiezen hun caches ook op geocaching.com te melden, staat minder dan de helft van de caches in de Hongaarse database ook gepubliceerd op geocaching.com.

Het loggen van logbestanden voor de caches die op de Hongaarse website worden gepubliceerd, wijkt enigszins af van de manier waarop dit op geocaching.com wordt gedaan. Om een ​​vondst bij geocaching.hu te registreren, moet de vinder het wachtwoord invoeren dat meestal in de cache is verborgen.  Dat wachtwoord heeft u niet nodig voor de normale geocache.com website.