Bezienswaardigheden Hongarije

Vakantiegangers in Hongarije kunnen vele unieke bezienswaardigheden ontdekken.

Hongarije zit vol met bezienswaardigheden. De beroemdste bezienswaardigheden zijn te vinden in de oude culturele steden zoals Boedapest, Miskolc en Debrecen.

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. Er zijn talrijke spa’s, geneeskrachtige wateren en thermale bronnen. De baden zijn gedeeltelijk al in de 16e eeuw gebouwd en zijn een echte bezienswaardigheid. Het meest bezochte bad is de Gellért Spa. Zijn helende eigenschappen zijn al bekend sinds de 13e eeuw. Het is ingericht met prachtige mozaïeken, sculpturen en kleurrijke glazen ramen. Andere bezienswaardigheden van Boedapest zijn de musea, zoals het Hongaars Nationaal Museum. Het werd in 1802 opgericht door graaf Ferenc Széchenyi. Het museum bezit nu meer dan een miljoen waardevolle kunstwerken. De tentoonstelling: “De geschiedenis van Hongarije vanaf de oprichting van de staat tot het jaar 1990” kan doorlopend worden bezocht.

Wat inwonertal betreft is Debrecen de op een na grootste stad in Hongarije. Hier staat de grootste hervormde kerk in het land, het symbool van Debrecen. De kerk heeft in totaal 3000 zitplaatsen, maar is eenvoudig ingericht. In het 180 jaar oude gebouw kunt u een tentoonstelling over de school- en kerkgeschiedenis van Hongarije bezoeken.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Miskolc zijn de Grieks-orthodoxe kerk, die de grootste iconostase in Centraal-Europa heeft. Hierop staan ​​88 afbeeldingen van het leven van Jezus afgebeeld.

Er is ook een museum over theatrale geschiedenis en drama in deze stad, omdat hier het eerste theatergebouw in Hongarije was waar Hongaarse ideeën werden gegeven.

Het toeristische centrum van Hongarije biedt enkele andere attracties: het grootste Midden-Europese meer, het Balatonmeer. Het Balatonmeer trekt niet alleen zeilers aan vanwege de goed uitgeruste havens en jachtclubs. Het Balatonmeer is ook een goede keuze voor een gezinsstrandvakantie met zijn prachtige stranden en turkooisblauw, langzaam aflopend water.