Zuurkoolsoep met casselerrib

Hongaarse Zuurkoolsoep met casselerrib

Voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels boter
  • 75 gr gesnipperde (rode) uien
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 300 gr zuurkool
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder (mild)
  • 2 dl runderfond (pot á 4 dl)
  • 50 gr gerookte spekreepjes
  • 1 1/4 dl Room Culinair
  • 200 gr casselerrib in blokjes(vleeswaar)
  • zout, peper
  • 1 rode paprika in blokjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter en bak de ui en de knoflook hierin ± 2 minuten.
  2. Voeg de zuurkool, de komijn, de suiker en het paprikapoeder toe en bak die 1 minuut mee.
  3. Schenk er de runderfond en 1 1/2-2 dl water bij, voeg het spek toe en laat de soep ± 15 minuten koken.
  4. Voeg de room en de casselerrib toe en warm die ± 5 minuten mee.
  5. Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi haar met de paprikablokjes.

Heeft u een Hongaars recept? Mail het en u ziet het binnenkort op deze site terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *