Varkenspörkölt of porkolt

Varkenspörkölt ( Porkolt)

Ingrediënten:

  • 600 g ontbeende schouderkarbonade
  • 3 uien
  • 4 el reuzel of braadvet
  • 1 el scherp paprikapoeder
  • 1,5 à 3 tl zout
  • 3 groene paprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Schil de uien en snijd ze grof. Verhit het vet en smoor er de uien in. Roer het paprikapoeder en 1 el water door de uien.
  2. Voeg het vlees toe, zout het en laat het op een laag vuur in ongeveer 50 min. bijna gaar worden met het deksel schuin op de pan; voeg er eventueel zo nu en dan water bij.
  3. Snijd intussen de paprika’s door, haal pitten en zaadlijst eruit, was ze en snijd ze klein. Pel de knoflook, hak hem grof en plet hem met een beetje zout.
  4. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en doe ze met de paprika en de knoflook bij het vlees. Laat alles nog 20 min. stoven met het deksel op de pan, tot vlees en groenten gaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *