Varkenslappen (2)

Neszmélyi pecsenye Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram varkenslappen met bot
  • 1 deciliter olie
  • 20 gram zout gebroken peper
  • 40 gram bloem
  • 160 gram schouderham,
  • 200 gram spek, dunne plakjes
  • 400 gram kolbász (cervelaatworst)
  • 100 gram rode uien, in ringen of 4 worstjes
  • 1 deciliter witte wijn

Bereiding

  1. Snijd de varkenslappen in plakken van 150 gram en open ze zodat er vulling in geplaatst kan worden.
  2. Zout het vlees. Vul het met een prikker.
  3. Haal het door het bloem en bak beide zijden bruin in olie.
  4. Voeg een scheutje witte wijn toe en stoom het gaar en plaats het vlees op een warm bord.
  5. Snijd de kolbács in vier stukken.
  6. Plaats een stuk kolbács naast het vlees, overgiet het vlees met de eigen jus en serveer het gerecht met patat of gebakken aardappeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *