Pőrkolt

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram rundvlees
  • 4 grote uien,
  • 1 groene en 2 rode paprika’s,
  • 10 tomaten,
  • paprika poeder,
  • zout,
  • peper,
  • water,
  • boter,
  • zakje gedroogde soepkruiden,
  • Curry (bijv. Hela)
  • beetje bloem,
  • 4 grote aardappels.

Bereidingswijze

  1. het vlees aanbraden en ca. 1 uur laten sudderen.
  2. Daarna alle andere ingrediënten erbij, behalve de curry, de bloem en de aardappels.
  3. Zorg dat alles bijna onder water staat. Dit geheel dan ca. 1,5 uur laten stoven op zacht vuur.
  4. Snijd de 4 aardappels in kleine stukjs
  5. Doe de aardappel en laat dit een half uur stoven
  6. de curry toevoegen, ongeveer 1 tot 2 kopjes, naar smaak.
  7. Indien het te dun is: beetje bloem, in melk opgelost toevoegen,om het geheel te binden.

Serveren met grove stukken brood of rijst, komkommersalade en augurkensalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *