Pasta gerechten uit Hongarije

Hongaarse pasta gerechten: Verschillende manieren om uw pasta te versieren

Kook ongeveer 300 gram pasta op de normale wijze.

Pasta met aardappel en ui

Ingrediënten:

  •  500 g aardappelen
  •  3 eetlepels olie
  •  1 ui
  •  zout
  •  rode paprika poeder

Bereiding

  1.  Snijdt de ui tot snippers en fruit deze in de olie.
  2.  Voeg een afgestreken eetlepel rode paprikapoeder toe, zout en de in kleine blokje gesneden aardappelen.
  3.  Kook het mengsel onder af en toe omroeren eerst in z’n eigen vocht, dan met een klein beetje water gaar.
  4.  Daarna alles goed omroeren zodat de aardappelen verkruimelen en de gare pasta toevoegen. Serveren met salade, augurken of ingelegde rode biet.

Pasta met witte kool en ui

Ingrediënten:

  •  750 g witte kool
  •  3 eetlepels olie
  •  1 grote ui
  •  zout
  •  zwarte peper

Bereiding:

  1.  De witte kool samen met de ui in een keukenmachine malen tot snippertjes.
  2.  Dit mengsel met zout en zwarte peper in hete olie fruiten.
  3.  Daarna de gare pasta toevoegen.

Pasta met kwark en spek

Ingrediënten:

  •  300 g kwark
  •  100 g spek
  •  zure room

Bereiding:

  1.  Bak kleine stukjes spek uit.
  2.  Doe op de opgewarmde borden bovenop de hete pasta wat kwark met eventueel wat lauwe zure room.
  3.  Daar bovenop het hete uitgebakken spek.

Pasta met maanzaad of walnoten

Ingrediënten:

  • 100 g maanzaad of walnoten
  •  100 g (poeder)suiker

Bereiding:

  1.  Het maanzaad (samen met de suiker) of de walnoten vermalen tot een grof poeder. (Het poedersuiker met de gemalen walnoten vermengen.)
  2.  Dit op de borden bovenop de gare pasta verdelen.
  3.  Bij het maanzaad kan ook kersenjam of kersen op siroop worden geserveerd.

Pasta met griesmeel

Ingrediënten:

  •  80 g griesmeel
  •  3 eetlepels olie
  •  zout

Bereiding:

  1.  Het griesmeel met wat zout in de hete olie goudbruin bakken.
  2.  Dan een paar eetlepels water toevoegen om het griesmeel wat zachter te laten worden.
  3.  Als laatste de gare pasta toevoegen.
  4.  Eventueel serveren met wat jam.

Recept met dank aan Zsuzsanna Pál, Voor meer recepten kijk op haar website: www.palzsuzsanna.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *