Paprikás krumpli

Paprika’s Krumpli

Ingrediënten:

  • 1½ Kg aardappel
  • 50 g vet
  • 50 g rookspek
  • 150 g rode ui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 g tomaten puree of verse tomaten
  • 300 g kolbázs
  • 2 st. groene paprika
  • zout.

Bereiding:

  1. Schil aardappels (Nicolas of binten b.v., géén afkokers) en snijd ze in staafjes, (plakjes mag ook).
  2. Snijd ook een grote of twee kleine uien in stukjes. Bak een paar dobbelsteentjes spek uit in een grote pan en fruit daarna de uien.
  3. Haal de pan van het vuur om er een kleine eetlepel paprikapoeder bij te doen want paprika kan “verbranden”, ((carameliseren!)
  4. Een scheut (ingedikt) tomatensap erbij gieten en wat bouillonpoeder en de aardappels er doorroeren.
  5. Kokend water erbij tot de aardappels net niet onder staan en een paar reepjes witte paprika erop.
  6. 15 minuten laten koken.
  7. Geef er bij voorkeur een braadworstje bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *