Palacsinta Gundel módra

Dessert voor 4 personen.

Ingrediënten deeg : 3 eieren, 250 g meel, 2 dl melk, 1 tl suiker, 1 snufje zout, boter, 1/4 l sodawater.

Bereiden deeg : eieren, meel, melk, suiker en zout tot een glad beslag roeren en 2 uur laten rusten. In een grote koekenpan wat boter verhitten. Terwijl de boter smelt het soda water door het beslag roeren Een pollepel beslag in de pan scheppen en deze zo schudden dat het beslag over de hele bodem verdeeld wordt Wanneer de koekenpan blaasjes krijgt, omdraaien en de onderkant bakken. Uit de pan halen en warm houden. Het bakproces herhalen totdat het beslag op is

Ingrediënten walnootvulling : 1 bekertje room, 200 g gemalen walnoten, 50 g gehakte rozijnen, 120 g suiker, 2 el rum, geraspte schil van 1 sinaasappel.

Bereiden walnootvulling : de room kort koken en de rest van de ingrediënten toevoegen. Ca. 1 minuut laten pruttelen. Op elke pannenkoek 1 tl vulling gieten en dichtrollen.

Ingrediënten chocolade-rumsaus : 1 reep pure chocolade, 2 dl melk, 3 eierdooiers, 2 el cacaopoeder, 1 el gesmolten boter, 2 el suiker, 2 el witte rum.

Bereiden chocolade-rumsaus : de chocolade in de warme melk laten smelten. De pan van het vuur nemen en er de eierdooiers en vervolgens cacao, boter, suiker en rum door roeren. Het mengsel glad roeren en eventueel met wal melk verdunnen. De saus over de pannenkoek gieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *