Meerval

Ingredienten:

  • 300 g meervalfilet
  • 2 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 75 g boter
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel Worcestershiresaus

Bereiding:

  1. Was de meervalfilets onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Haal de filets door de bloem en schud de overtollige bloem voorzichtig van de vis.
  2. Bestrooi de meerval met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de meervallen hierin aan beide zijden goudbruin en gaar in 8 minuten. Haal de vis uit de pan en houd ze warm.
  3. Voeg citroensap, peterselie en worcestershiresaus bij de bakboter. Laat de boter flink bruisen en giet het vervolgens over de meerval. Garneer met toefjes peterselie en citroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *