Knoflooksoep uit Hongarije

Knoflooksoep uit Hongarije voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 6 knoflookteentjes (dunne plakjes)
  • 4 dooiers
  • 2 hele eieren
  • 6 el room
  • peper, zout
  • 4-6 sneetjes geroosterd bruin brood of ciabatta (1,5 cm dik)
  • 2 teentjes knoflook, in tweeën gesneden
  • extra virgin olijfolie
  • vers geraspte parmezaan
  • 1 tuiltje bieslook, gesnipperd

Bereiding:

  1. Breng de bouillon aan de kook, voeg er de plakjes knoflook aan toe en laat zo’n 3 tot 5 minuten sudderen.
  2. Wrijf ondertussen de sneetjes brood met een knoflookteentje in en besprenkel ze met olijfolie. Leg ze op een warme schotel.
  3. Doe de dooiers samen met de hele eieren in een kom en klop alles goed op met de room.
  4. Giet het mengsel onder voortdurend roeren bij de kokende soep.
  5. Neem de pan van het vuur en blijf nog even roeren.
  6. Giet de soep in de borden en strooi er rijkelijk parmezaan over.
  7. Leg een sneetje brood in elk bord, duw er lichtjes op zodat het wat bouillon opneemt. Werk af met bieslook

In plaats van het serveren op een bord met een sneetje brood wordt het in de betere restaurants in Hongarije wel geserveerd in een uitgehold brood. Dan heet het bundàs kenyèr, letterlijk vertaald: “brood met een pelsje”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *