Kip uit Hongarije II (Paprikás Csirke )

PAPRIKÁS CSIRKE /Hongaarse Kip II (voor 8 à 10 personen) 

Ingredienten:

  • 3 middelgrote fijngehakte uien
  • 4 el varkensreuzel
  • 2 grote kippen en elke kip in 10 stukken verdelen
  • halve fles witte wijn
  • paar schepjes suiker
  • 6 grote ontvelde tomaten, zonder zaad(lijsten), in kleine stukjes (brunoise)
  • 4 volle el scherpe (dus geen zoete!) paprikapoeder
  • zout en peper
  • 3 groene paprika’s in kleine ruitjes van 2,5 bij 2,5 cm gesneden
  • 4 el zure room
  • 3 el bloem
  • 125 cl slagroom

P.s. met de hoeveelheden moet je niet zo nauwkeurig zijn, doe maar wat je lekker vindt!

Bereiding:

  1. Braad de uien aan in het vet op niet al te hoog vuur (ui mag niet bruin worden),
  2. voeg de kip en tomaat toe en braad het ongeveer 10 minuten aan op wat hoger vuur. Haal de pan van het vuur en roer de paprikapoeder totdat het in het geheel goed opgenomen is.
  3. Doe de wijn er al roerend bij en zet het geheel weer op het vuur, laat de alcohol verdampen, en laat het met deksel 30 minuten stoven.
  4. Haal de kip uit de pan en voeg toe de zure room, en al roerend het bloempapje tot het een gebonden saus is.
  5. Het mag nu niet meer koken.
  6. Voeg de kip met de groene paprika toe en laat het nog wat na garen op een laag vuur.
  7. Vlak voor uitserveren opgeklopte slagroom toevoegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *