Hongaarse paling

Deze Hongaarse paling is zeer geschikt als voorgerecht.

Ingredienten

  • 500 gram paling
  • 1 uitje
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 dl witte wijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • tijm
  • visgelei

Bereidingswijze

  1. Ontvel de paling, snijd hem in mootjes en verwijder de graat
  2. Smoor het gehakte uitje in wat olijfolie, voeg zout, peper, paprikapoeder, tijm en laurierblaadjes toe en giet de witte wijn er bij. Kook het mengsel 10 minuten op een zacht vuurtje
  3. pocheer de stukjes paling er in
  4. Neem de paling uit de pan en laat ze afkoelen
  5. Schik ze dan op een schaal en overgiet ze met visgelei

Er bestaan veel recepten voor een mooie visgelei; de meest eenvoudige is gemaakt van visbouillon en gelatine.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *