Hertenbout

Hertenbout uit de Börzsöny

Benodigdheden voor 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram ree- of hertenbout
  • 100 gram vet
  • 100 gram gerookt spek
  • 20 gram zout
  • Voor de saus
    • 100 gram witte wortel (ettich),
    • 3 deciliter bouillon in plakjes
    • 3 deciliter zure room
    • 100 gram peentjes, in plakjes
    • 1 deciliter witte wijn
    • 100 gram Boleten (paddestoelen),
    • 1 citroen in plakjes
    • 1 laurierblad
    • 20 gram Knorr/Maggi kruidenmix tijm, gemalen peper
    • 4 eetlepel bloem
    • 1 rode ui, gesnipperd
    • 1 eetlepel mosterd

Bereiding

  1. Lardeer de herten- of reebout met spek en bak het bruin in hete olie.
  2. Voeg zout en peper toe en smoor het met een beetje water gaar.
  3. Smoor in beetje vet de uitjes, groenten en boleten.
  4. Kruid het geheel met bovengenoemde ingrediënten en kook het gaar in de bouillon.
  5. Meng de zure room met wijn en bloem en voeg dit toe.
  6. Breng het geheel aan de kook, zeef het, voeg het citroensap en het vlees toe en breng het weer aan de kook.
  7. Serveer het met aardappelbolletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *