Goulash XI

Er zijn zoveel verschillende recepten van Gulash dat het haast onbegonnen werk is ze te publiceren. Hieronder toch enkele eenvoudige recepten. De meer ingewikkelde staan elders vermeld.

Ingrediënten:

  • ongeveer 500gr gehakt, rund, half-om of lam
  • ongeveer 150gr gesneden ui
  • 1 bouillon blokje
  • minstens 15gr (1 zakje) zoete (milde) paprika
  • ongeveer 3 eetl balsamico azijn
  • ongeveer 125ml water
  • ongeveer 175ml crème fraiche (of half room/yoghurt)
  • Zout, peper ,verse knoflook uit de pers
  • 1 ei
  • paneermeel
  • maïzena
  • olie om te bakken

Bereiding:

  1. Maak je gehakt aan met ei, zout, peper, paneermeel en een teentje knoflook uit de pers.
  2. Draai gehakt balletjes (maat borrelbal)
  3. Fruit de uien aan in de olie.
  4. Fruit nu de ballen licht aan.
  5. Doe het water(warm) erbij en het bouillon blokje
  6. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Misschien komt er veel vet van het gehakt en moet je de saus wat binden. Doe dat met wat maïzena, losgeroerd met water, door de saus roeren en even laten koken.
  7. Nu mogen de paprikapoeder en de crème fraiche (of room yoghurt mengsel) er bij.
  8. Voorzichtig roeren en op smaak brengen met zout, peper en misschien nog wat meer balsamico azijn en paprika poeder(goed proeven dus).
  9. Afmaken met een hoop vers gesneden peterselie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *