Groene kool met gehakt

Groen kool met gehakt op Hongaarse wijze

Ingrediënten:

  • 1 kg groene kool
  • 500 g gehakt
  • 1 ui
  • 120 g rijst
  • 1 dl zure room
  • olie
  • zout
  • zwarte peper
  • komijnzaad

Bereiding:

  1. Kook de kleingesneden groene kool in water met zout, laat de kool goed uitlekken.
  2. Kook de rijst gaar.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de kleingesneden ui lichtbruin.
  4. Voeg het gehakt toe met wat zout en peper en bak dit onder voortdurend omscheppen ca. 10-12 minuten.
  5. Doe de helft van de groene kool in een met olie bestreken ovenvaste schaal, meng de rijst met het vlees en doe dit mengsel op de kool, bedek dit met de rest van de groene kool.
  6. Bestrijk het geheel met zure room en bak het gerecht in een op 175 oC voorverwarmde oven totdat de zure room een mooie gele kleur krijgt.

Recept met dank aan Zsuzsanna Pál, Voor meer recepten kijk op haar website: www.palzsuzsanna.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *