Brassói Aprópecsenye

Onderstaand recept van Brassói Aprópecsenye werd 17-11-2013 ingestuurd door Ilonka Lere.

Het recept is vernoemd naar de Hongaarse stad Brasso, “Brassói Aprópecsenye” betekent letterlijk “Kleine stukjes gebakken vlees uit Brasso”. Het vlees zijn stukjes mager varkensvlees gebakken en geserveerd op een bedje van gebakken aardappelen.

Ingrediënten:

  • 1 kg varkensvlees, mager vlees (varkenshaas, fricandeau)
  • 1-2 eetlepels olie
  • 1 theelepel marjolein
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • snuf gemalen peper
  • 1 eetlepel Hongaarse paprikapoeder (neem anders gerookt paprikapoeder)
  • 1 rode paprika in repen
  • 4 tot 5 teentjes knoflook
  • 2 tot 3 middelgrote uien
  • Blik tomatenblokjes op sap
  • 1 kg aardappelen
  • Boter om te bakken

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  2. Zo ook het vlees en bestrooi met peper en zout en paprikapoeder.
  3. Snipper de uien en snijd de paprika in repen.
  4. Verhit de olie in een diepe pan en bak het vlees om en om bruin en rosé vanbinnen. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  5. Fruit dan de uien, paprika en de knoflook in de overgebleven olie (of voeg desgewenst nog wat toe). Als de groenten zacht worden, voeg dan de kruiden en de tomatenblokjes met sap toe. Je kunt eventueel wat water toevoegen en een bouillonblokje.
  6. Laat het vocht enigszins inkoken op een laag vuurtje gedurende ca. 20 minuten. Voeg het vlees 5 minuten voor einde kooktijd weer toe en warm door en door. Het vlees mag niet taai worden.
  7. Terwijl de saus staat te pruttelen, kook de aardappelblokjes gedurende 10 minuten in water met zout. Giet af en kruid de aardappelen met zout, peper en paprikapoeder.
  8. Bak de aardappelen in boter tot ze een mooi korstje hebben.

Serveer het vleesgerecht met de gebakken aardappelen.

Kijk ook eens op mijn site onder de button thema’s voor enkele Hongaarse recepten en de echte smaak van goulash. Ik heb ongelogen, wereldwijd reacties gekregen op mijn goulash. Probeer het eens!

Eet smakelijk!

Groeten,

Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *