Bogrècsgulyès II

Home > Recepten > Bogrècsgulyès II

Een recept voor 4 personen. Voor een algemene beschrijving zie Bogrècsgulyès I

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote uien
  • 4 eetlepels reuzel
  • ruim 1 kg rundvlees in blokjes van 2 x 2 cm
  • 225 gr runderhart in blokjes van 2 x 2 cm (desgewenst mag u dit vervangen door extra vlees)
  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • zoveel kummelzaad als u met één hand met al uw vingertoppen kunt pakken
  • 4 eetlepels scherpe paprikapoeder
  • 1 grote vleestomaat in kleine stukjes
  • 2 schoongemaakte groene paprika’s in stukjes van 2 x 2 cm
  • 450 gr gekookte aardappelen in blokjes van 3 cm

Bereidingswijze:

  1. Snijd de uien in grove stukjes.
  2. Smelt de reuzel in een ovenvaste pan en fruit de ui op een niet al te hoog vuur.
  3. Voeg het vlees toe, zet het vuur wat hoger en roerbak het vlees met de ui ± 10 minuten; het moet net niet te droog worden.
  4. Haal de pan van het vuur, voeg de knoflook, het paprikapoeder en de kummel toe en roer het snel en flink door elkaar.
  5. Zet, als het paprikapoeder goed is opgenomen, de pan weer op het vuur en voeg direct 2 liter kokend water toe.
  6. Zet de met het deksel gesloten pan 2 1/2 uur in een op 100°C voorverwarmde oven.
  7. Voeg na die tijd de tomaten en de paprika’s toe.
  8. Voeg zo nodig nog wat extra kokend water toe en zet het gerecht nog ± 30 minuten in de oven terug.
  9. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  10. Voeg de gekookte aardappelstukjes pas toe als de soep klaar is.
  11. Serveer de gulyßs heet in grote diepe mokken. Het vlees moet zacht zijn, maar beslist niet zo los als bij suddervlees.

Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *