Bloemkool uit Hongarije

Home > Recepten > Hongaarse bloemkool

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • 200 gr boter
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 klein. ui
  • 3 eetlepels ketchup
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • room
  • peper, zout

Bereiding

  1. Maak de bloemkool goed schoon en verdeel de groente in kleine roosjes.
  2. Kook de groente in licht gezouten water bijna gaar.
  3. Maak de paprika en de ui schoon en snijd ze in zéér dunne reepjes.
  4. Smelt de boter en bak hierin de spekblokjes, de gesneden paprika en de ui tot ze glazig worden.
  5. Voeg wat water, 3 eetlepels ketchup en een scheutje room toe. En roer deze door de saus.
  6. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Voeg de bloemkool roosjes bij de saus en laat ze hierin stoven op een laag pitje totdat ze gaar zijn.

Serveren met aardappelpuree en fricandeau.

Voorbereiding ca. 15 minuten totale kooktijd 20 minuten

Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *