Zuurkoolschotel

Recepten > Zuurkoolschotel ’töltött káposzta’

Ingrediënten :

  • 750 gr varkensgehakt
  • 300 gr gerookt spek
  • 1 kg zuurkool
  • 10 wittekool bladeren
  • 100 gr halfgaargekookte rijst
  • 1ei
  • 1 ui
  • laurierblad
  • 3 teentjes knoflook
  • 0,5 koffielepel majoraan
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel bloem
  • vleesbouillon
  • 2 dl zure room
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, de rijst,  2 teentjes geperste look, zout, peper en een beetje paprikapoeder.
  2. Kook de gehele witte kool, zo kan u achteraf de bladeren gemakkelijk losmaken.
  3. Vul de bladeren met het mengsel en rol ze stevig op.
  4. Maak grote ballen van het overgebleven vulsel.
  5. Verhit de olie en bak de in stukjes gesneden spek, de ui en een teentje bieslook.
  6. Doe de helft van de zuurkool erbij.  Leg de rolletjes erop en doe de andere helft van zuurkool erbij.
  7. Overgiet het met vleesbouillon (tot alles onderstaat).
  8. Voeg peper, zout, laurier en majoraan toe.
  9. Laat gedurende één uur afgedekt zachtjes koken en voeg na 45 min. de vleesballen toe.
  10. Verhit wat olie en voeg de bloem eraan toe.
  11. Laat even bruinen en voeg het paprikapoeder toe.
  12. Haal de rolletjes en de vleesballen uit de zuurkool en bind deze met het bloemmengsel.
  13. Doe alles weer in de pot en laat het geheel nog 10 à 15 min. op een laag vuurtje koken.

De zure room kan er apart bijgevoegd worden naar eigen smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *