Zuurkool uit Hongarije

Hongaarse zuurkool

Ingrediënten (4 pers.):

  • 500 gram zuurkool
  • witte wijn
  • 2 rode paprika’s in blokjes gesneden
  • 1 rode peper in ringetjes (zonder zaadjes)
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 grote ui in ringen
  • 3 flinke plakken salami met knoflook van ongeveer 1 cm dik in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 ons plakjes katenspek in stukjes gesneden

Bereiding:

  1. Zet de zuurkool op met een laagje witte wijn.
  2. Bak in een koekenpan de salami uit.
  3. Aan zuurkool toevoegen.
  4. Gebruik het overgebleven vet om de andere ingrediënten apart van elkaar in te fruiten: de ui, paprika, pepertje, champignons en het katenspek. Telkens het ingrediënt toevoegen aan de zuurkool, de volgorde maakt niet uit.
  5. Voeg nog wat (versgemalen) peper toe.

Lekker met aardappelpuree, die best een beetje pittig mag zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *