Vegatarische Goulashsoep

Hoewel nauwelijks Hongaars te noemen (De Hongaarse keuken gebruikt nu eenmaal heel veel vlees) een recept voor Hongaarse vegetarische Goulashsoep.

Ingrediënten:

  • 2 paprika’s
  • 1 in ringen gesneden ui
  • 3 gesnipperde uien
  • 70 gr tomatenpuree
  • 750 gr aardappelen in blokjes
  • 2-3 groentebouillonblokjes
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1 gesnipperde teen knoflook of 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 50 gr boter
  • 1 1/2 liter water

Bereidingswijze:

  1. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
  2. Doe er, zodra het kookt, de stukjes aardappel in en laat die 10 minuten koken (giet ze niet af). Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikahelften in dunne reepjes.
  3. Fruit de paprika en de in ringen gesneden ui 10 minuten in 25 gr boter.
  4. Voeg de tomatenpuree en wat bouillon toe en laat dit mengsel nog 5-10 minuten sudderen.
  5. Bewaar dit mengsel, dat de Hongaren ‘Lescò’ noemen, voor later.
  6. Fruit de gesnipperde uien 5 minuten in 25 gr boter en voeg het paprikapoeder, de cayennepeper, het zout, de knoflook en het karwijzaad toe.
  7. Giet er zoveel bouillon bij dat alles ruim onder staat.
  8. Laat de massa op een zacht vuur ± 10 minuten zachtjes stoven onder af en toe roeren, om aanbranden te voorkomen.
  9. Giet er eventueel nog wat bouillon bij, als er teveel van is verdampt.
  10. Doe alles bij elkaar in de bouillon en voeg eventueel water toe tot de groenten ruim onder staan.
  11. Laat de soep, onder af en toe roeren, nog ± 10 minuten doorkoken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *