Stoofschotel uit Hongarije

Hongaarse stoofschotel voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 400 gram varkens-schouderlapjes
  • 200 gram speklappen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 grote uien
  • 2 grote paprika’s (1 rode en 1 groene)
  • 3 deciliter runderbouillon
  • zout

Voor het bouquet

  • 1 bleekselderij stengel (in ringen)
  • 1 wortel (in schijfjes)
  • 1 prei (in ringen)
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels

Bereiding:

  1. We snijden het varkensvlees in dobbelsteentjes en de speklappen in repen.
  2. De twee uien grof snipperen en de paprika’s, ontdaan van zaden en zaadlijsten, in blokjes snijden.
  3. De olijfolie in een braadpan verhitten en hierin het vlees al omscheppende licht kleuren. Hierbij de ui en paprika doen en zolang doorbakken tot de uien glazig worden.
  4. Nu zout, paprikapoeder erbij en goed doorscheppen.
  5. Los de tomatenpuree op in de warm gemaakte bouillon en giet dit dan over het vlees.
  6. Leg nu het bouquet op het vlees en breng het geheel aan de kook.
  7. Doe de deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur ± één uur zachtjes sudderen.
  8. Regelmatig even door de massa roeren.
  9. Controleer of er niet teveel vocht verdampt tijdens het stoven anders iets warm water of bouillon erbij doen.
  10. Voor het opdienen de kruidnagels en het laurierblad verwijderen.
  11. Eventueel het gerecht iets binden als het te dun is. Dit kan eenvoudig met allesbinder.

Lekker met: rijst of aardappelpuree Tip: Prik het laurierblad met de kruidnagels vast op een stuk ui, zodat dit gemakkelijk te verwijderen is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *