Rundvleessalade

Hongaarse vleessalade

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees (lende, rib, magere borst of ezeltje)
  • 1-1/2 liter water
  • zout
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 6 peperkorrels
  • een handje soepgroenten
  • 2 groene paprika’s
  • 4 tomaten
  • 2 zoetzure augurken
  • 3 uien
  • 1/4 liter hete vleesbouillon (van het rundvlees)
  • 4 eetlepels olie
  • 5 eetlepels azijn
  • witte peper
  • 1 mespunt pikant paprikapoeder
  • peterselie

Bereiding:

  1. Breng het water met wat zout, de schoongemaakte ui, het laurierblad, de peperkorrels en de kruidnagels aan de kook.
  2. Leg het vlees erin, sluit de pan en laat het vlees op laag vuur minstens 1 uur trekken.
  3. Maak de soepgroenten schoon, voeg ze aan de bouillon toe en laat het vlees trekken tot het gaar is.
  4. Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen, maar houd de bouillon heet.
  5. Maak intussen de paprika’s schoon, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd ze in dunne reepjes.
  6. Leg de tomaten even in kokend water, pel ze en snijd ze in partjes.
  7. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  8. Snijd de augurken in plakjes.
  9. Maak een pittige marinade van de hete bouillon, de olie, de azijn, peper, zout en het paprikapoeder.
  10. Snijd het vlees in niet te dikke plakken en de plakken in reepjes.
  11. Leg ze in de marinade en schep alles goed door elkaar.
  12. Laat het vlees afgedekt minstens 20 minuten marineren.
  13. Meng de paprika’s, de uien, de tomaat en de augurkjes door de salade, dek de salade weer af en laat de smaken nog even mengen.
  14. Garneer voor het serveren met wat blaadjes peterselie.
  15. Geef er versgebakken bruine broodjes of een stuk goed boerenbrood met verse boter bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *