Linzensoep, Hongaarse

Voor 8 personen

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 wortels, gehakt
  • 275 gram linzen, geweekt, gespoeld en uitgelekt
  • 1 pot (700 gram) passata (Italiaanse sausachtige substantie gemaakt van rauwe gepureerde tomaten)
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 grote uien, versnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1/2 theel paprikapoeder
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 theel zout
  • 1/2 theel versgemalen zwarte peper
  • 175 ml witte wijn
  • handje gehakte verse peterselie
  • 50g geraspte Parmezaanse kaas (eventueel)

Bereidingswijze

  1. In een grote soeppan de olie verhitten en daarin de ui glazig bakken.
  2. Knoflook, paprikapoeder, selderij en wortel erdoor roeren en 10 minuten bakken.
  3. Tomatensaus, kippenbouillon, linzen, laurierblad, zout en peper erdoor roeren. Goed vermengen en vervolgens de wijn toevoegen.
  4. Aan de kook brengen en 1 uur op een laag tot middelhoog vuur laten koken tot de linzen gaar zijn.

Garneren met peterselie en Parmezaanse kaas en serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *