Goulash IV

Voor een algemene beschrijving van Goulash zie het Hongaarse Goulash I recept op deze site. Vele recepten bestaan voor Hongaarse goulash. Heeft u variaties die hier nog niet beschreven zijn? mail ze!

Nog een recept voor Hongaarse Goulash

Ingrediënten:

  • 1 kg mager rundvlees zonder zenen
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 500 gr uien
  • 100 gr boter of olie
  • 2 afgestreken eetlepels paprikapoeder
  • 1 afgestreken eetlepel bloem
  • 1 kopje kokend water
  • 1/2 kopje witte wijn
  • 1 1/2 kopje zure room

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in blokjes en strooi er zout en peper over. Schil en hak de uien.
  2. Verwarm de boter of olie, leg het vlees erin en bak het aan alle kanten bruin.
  3. Voeg de ui bij het vlees, strooi het paprikapoeder erover en bak dit eveneens goed aan.
  4. Strooi vervolgens de bloem erover en laat het onder voortdurend roeren nog ± 1 minuut bakken.
  5. Giet het hete water en de wijn erbij en laat de goulash in de gesloten pan 1-1 1/2 uur op een zacht vuur stoven, tot het vlees zacht is.
  6. Roer tijdens het stoven zo nu en dan om.
  7. Giet er, als het vocht te snel inkookt, telkens een beetje heet water bij.
  8. Roer de zure room door de goulash. Verwarm alles goed, maar laat niet meer koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *