Goulash X

Een recept voor Sze’kler Gulasch:

Ingredienten:

  • 400 gr uien
  • 100 gr vet (reuzel, margarine)
  • 1 kg varkensvlees (rib, schouder)
  • 10 gr karwijzaad
  • 1 geplette teen knoflook
  • wat fijngehakte dille
  • 1 kg zuurkool
  • ± 30 gr zoete paprika
  • zout
  • 2 dl zure room

Bereiding:

  1. De uien fijnhakken en in het vet zachtjes aanfruiten.
  2. Het vlees in niet te kleine stukken snijden en aan de uien toevoegen.
  3. De kruiden erdoor doen en met wat water of bouillon afgedekt zachtjes stoven tot het vlees half gaar is (± 30 minuten).
  4. De zuurkool toevoegen.
  5. Kruiden met paprika en zout en nog zo lang stoven tot de zuurkool gaar is (± 45 minuten).
  6. Tenslotte de zure room toevoegen en nog even aan de kook laten komen.

Heeft u ook een lekker Hongaars recept? mail het naar de webmaster!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *