Gestoofde Kikkerbilletjes (Béka Pörkölt)

Ingredienten:

  • 12-16 kikkerbilletjes (diepvries)
  • 2 middelgrote paprika’s
  • 4-5 tomaten
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels reuzel
  • 1 theelepel zwarte peper
  • zout
  • 1 eetlepel paprikapoeder (mild)
  • 1/4 liter kippenbouillon (van tablet mag)
  • 1/8 liter zure room
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel suiker

Bereiding:

  1. Laat de kikkerbilletjes half ontdooien.
  2. Snijd de gewassen paprika’s, van zaad en zaadlijsten ontdaan, in vierkantjes van 2 cm. Kerf de tomaten met een scherp mesje kruiselings in aan de onderkant. Leg ze 30 seconden in kokend water en meteen daarna in ijskoud water. Daarna laten ze zich gemakkelijk ontvellen. Snijd ze daarna klein.
  3. Snipper de gepelde uien en knoflook.
  4. Verhit in een ruime braadpan de reuzel, fruit hierin ui en knoflook goudgeel en voeg al roerende de fijngehakte tomaat en paprika toe.
  5. Bestrooi met de peper en zout naar smaak, en de paprikapoeder.
  6. Schenk hierop de kippenbouillon en stoof alles afgedekt ca. 8 minuten op laag vuur. Voeg dan de kikkerbilletjes toe en stoof afgedekt nog 12 minuten verder.
  7. Roer van het vuur af de zure room, vermengd met de los geklopte eidooier en suiker, door het stoofvocht tot een gebonden saus.
  8. Serveer direct met gekookte rijst.

Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *