Bonensoep uit Hongarije

Home > Recepten > BABLEVES

BONENSOEP UIT HONGARIJE

Deze pittige bonensoep is in alle jaargetijden lekker. Het spekvet geeft hem een duidelijk herkenbare smaak. Het is belangrijk om paprikapoeder te gebruiken dat echt pikant is. Als het niet zo scherp is, kan je er het beste een snufje cayennepeper door mengen. De soep kan worden gegeten als voorgerecht, of als maaltijdsoep met brood en een rookworst. Vegetariërs laten de rookworst uiteraard weg en vervangen het spekvet door margarine of olie.

Ingrediënten:

  • 250 gram bruine bonen, 1 dag in water geweekt
  • 50 gram vet spek, in dobbelsteentjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel pikant paprikapoeder
  • 2 paprika’s: 1 groen, 1 rood
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • ¼ liter zure room

Bereiding:

  1. BEREIDINGSTIJD: CA. 1:30 UUR
  2. Doe de bonen met het weekwater in de pan en breng ze met wat zout aan de kook. Laat ze ca. 1 uur koken tot ze half gaar zijn.
  3. Bak het spek uit en bewaar de kaantjes.
  4. Maak een roux van bloem en paprikapoeder met het spekvet. Giet hier, onder voortdurend roeren, water bij totdat er een dikke maar gladde paprikasaus is ontstaan.
  5. Voeg de bijna gare bonen en een bouillonblokje toe, met zonodig wat extra water.
  6. Pers de knoflook erin uit.
  7. Snijd de paprika’s en de tomaten in stukjes en doe ze in de soep.
  8. Laat de soep onder af en toe roeren doorkoken, totdat de bonen gaar zijn.
  9. Doe dan de kaantjes erin.
  10. Dien de soep op met een beetje zure room in elk bord.

Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere (variatie) tips?

DIT KAN U OOK INTERESSEREN:
Share

2 gedachten over “Bonensoep uit Hongarije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *