Bogrècsgulyès I

Home > Recepten > Bogrècsgulyès

De naam ‘Ketelgulash’ is afkomstig van de oorspronkelijke bereidingswijze van de gulash. Op de poesta maakten de herders hun gulyès in een grote ketel die boven het houtvuur hing.

Ingrediënten:

  • 1 kg rundvlees
  • 80 gr vet (oorspronkelijk varkensvet)
  • 300 gr uien
  • 20 gr paprikapoeder (bij voorkeur rozenpaprika)
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 140 gr paprika’s (liefst de gele puntige bij de Turkse winkel; die lijken het meest op de paprika’s uit Hongarije)
  • 60 gr tomaten
  • zout
  • kummel
  • knoflook

Bereidingswijze:

  • Snijd het vlees in stukken van 1 1/2-2 cm.
  • Bak de uien in het vet goudgeel.
  • Roer dan bij matig vuur snel het paprikapoeder door het niet meer zo hete vet, schep er de stukken vlees door, strooi er wat zout bij en laat het vlees goed dichtschroeien.
  • Voeg knoflook en kummel toe, schenk er water bij tot het vlees net onder staat en smoor het met het deksel op de pan op zeer matig vuur onder af en toe roeren gaar (het vlees mag niet koken).
  • Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Snijd de paprika’s en de tomaten in stukken.
  • Laat, als het vlees helemaal gaar is, het vocht inkoken tot alleen het ‘vleesvet’ overblijft.
  • Doe de aardappelstukjes erbij en bak die met het vlees mee tot ze glazig zien.
  • Voeg dan de paprika’s en tomaten toe en laat de aardappelen gaar worden.

Lees ook de vele andere recepten voor Goulash, Gulasch of op welke wijze dan ook geschreven….op Recepten

Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopten de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heeft u nog andere tips?

3 gedachten over “Bogrècsgulyès I

    1. Beheerder Bericht auteur

      Geachte heer/Mevrouw,
      Er bestaan net zoveel recepten voor Gulyès als dat er Hongaarse vrouwen bestaan. Op onze website staan er een tiental. Indien u een lekker(der) recept heeft vragen we u om ook deze op te laten nemen. Vele Gulyès minnende Nederlanders zullen u dankbaar zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *