Asperges op Hongaarse wijze

In Hongarije loopt het aspergeseizoen van de begin mei tot begin juni. Er worden zowel witte als groene asperges geteeld. In 2014 werd in Hongarije asperges gekweekt op 1.200 hectare land. Anno 2016 gebeurde dat op 1.400 hectare. Zo’n 80% van de Hongaarse asperges is bestemd voor de buitenlandse markt.

Hieronder een lekker Hongaars recept voor asperges

Ingrediënten

  • 1 kilo asperges,
  • 4 dl zure room,
  • 50 tot 60 gram boter,
  • 5 gram Hongaarse (pittige) paprikapoeder,
  • 100 gram paneermeel,
  • suikerklontje.

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en kook ze in water met zout en een suikerklontje beetgaar.
  2. Laat ze uitlekken.
  3. Beboter een ovenschaal en giet de helft van de zure room op de bodem en met een eetlepel paneermeel waar je een eetlepel boter doorheen roert.
  4. Leg hierop de asperges en giet er de andere helft van de zure room over.
  5. Strooi er paneermeel op en het paprikapoeder
  6. Gratineer de aspergeschotel in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *