Aardappelsoep uit Hongarije

Home > Recepten > Hongaarse aardappelsoep

voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen
  • zout water
  • 150 half-om-half gr gehakt
  • 1 eidooier
  • zout, peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels boter
  • 1 liter bouillon
  • 2 paprika’s
  • 4 harde paprikaworstjes
  • cayennepeper
  • 1 bosje peterselie

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  2. Meng het gehakt met de eidooier, zout, peper en paprikapoeder, vorm er balletjes van en schroei die in de boter rondom dicht.
  3. Pureer de aardappelen, roer de hete bouillon door de puree en breng de soep aan de kook.
  4. Snijd de paprika in stukjes en de worst in plakjes.
  5. Voeg de paprika, worst en gehaktballetjes aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
  6. Breng de soep op smaak met cayennepeper en bestrooi haar met gehakte peterselie.

Heeft u dit recept gemaakt? Deel uw ervaring dan hieronder! Klopte de ingrediënten? Was de beschrijving duidelijk? Was het lekker? Heb je nog andere tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *